Undgå solforbrænding på din strandtur

Der er ingen bedre tid på året end sommeren til at komme udenfor og nyde solen. Men der er et par ting, du kan gøre for at sikre, at du ikke bliver forbrændt, mens du er ude og hygger dig.

Der er nogle få ting, du kan gøre, når det gælder om at være sikker i solen:

1) Brug solcreme! Påfør mindst en ounce (et shotglas fuldt) solcreme hver anden time, mens du er udenfor. Hvis din hud allerede er forbrændt, skal du bruge en SPF 50 eller højere.

2) Brug solbriller! De beskytter dine øjne mod UV-stråler og reducerer blænding fra vand- eller sandpartikler, så det er lettere at se, hvor du går hen.

3) Glem ikke at beskytte andre følsomme områder som læber og ører! Prøv at bruge læbepomade eller vaseline med SPF-beskyttelse på disse steder, inden du begiver dig ud i solen. Du vil være glad for, at du gjorde det senere, når de ikke føles forbrændte og skaller af at være udsat for eksponering!

Bliver du forbrændt, skal du ikke gå i panik – du kan tage nogle skridt for at hjælpe dig selv med at få det bedre. Her er fem ting, du kan gøre:

  1. Køle dig ned! Hvis du er alene ude at rejse, så prøv at finde et køligt sted at sætte dig ned, f.eks. under et træ eller i en bygning med aircondition. Hvis du er sammen med venner eller familie, kan du spørge dem, om de kan hjælpe dig med at finde et sted, hvor der er køligere.
  2. Drik vand! Vand hjælper med at skylle giftstoffer ud af din krop og vil få dig til at føle dig mindre dehydreret, når det er tid til sengetid.
  3. Smør aloe vera på din hud! Aloe vera er fantastisk til at lindre forbrændinger og reducere inflammation – du skal bare påføre noget direkte på det berørte område så hurtigt som muligt efter at du har brændt dig (og derefter hver anden time).
  4. Påfør vaseline eller aquaphor på forbrændte områder for ekstra beskyttelse mod bakterier og infektion! Petroleumsgelé virker bedst, fordi det danner en okklusiv forsegling over din hud, der forhindrer yderligere skader fra solens stråler; hvis det er muligt, så prøv at smøre disse produkter på, før du går

Endelig kan du tage ibuprofen eller acetaminophen for at hjælpe mod smerter og betændelse. Ibuprofen tolereres typisk bedre end acetaminophen, når det tages oralt; men hvis du har maveproblemer eller tager anden medicin, der kan interagere negativt med ibuprofen, kan acetaminophen være en mere sikker løsning for dig.

Når det er sagt, så skal det naturligvis altid være sjovt og mindeværdigt at tage afsted. Så pak dit udstyr, strandtæppe, mad og drikke – og tag dine bedste venner i hånden og kom afsted.