Derfor skal du undgå hudplejeprodukter med skadelige stoffer

Mange kvinder og mænd bruger hver dag hudplejeprodukter, der er fyldt med forskellige stoffer, der kan anses som værende skadelige på den ene eller den anden måde. De mest almindelige er parfumestoffer, der kan være med til at give allergi på huden eller stoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.

 

Hudplejeprodukter som cremer eller håndsæbe, der indeholder skadelige stoffer kan selvfølgelig ikke anbefales at bruge på huden. Din hud absorberer cremen, som du påfører og disse stoffer vil derfor blive optaget i kroppen.

 

Det kan selvfølgelig være svært at vide, hvilke produkter der er skadelige og hvilke, der ikke er. Hvis du ønsker at undgå produkter, der indeholder skadelige stoffer, kan du med fordel downloade kemiluppen, som er en app, der gør det muligt for dig at undersøge, hvad cremer, sæber, make-up og andre plejeprodukter indeholder.

 

Hvorfor skal man vælge naturlige hudplejeprodukter?

Når du vælger naturlige hudplejeprodukter, undgår du først og fremmest de skadelige stoffer, som ikke er gode for din hud. Derudover tilvælger du de gode egenskaber som de naturlige ingredienser tilfører cremen. Oftest kan du vælge husplejeprodukter, der er henvendt til en bestemt type hud. Hvis du har tør og sart hud, så er cremer med sheasmør, avokadoolie og lignende gode, da de netop tilfører huden en masse god fugt.

 

Du kan med stor fordel undersøge, om der er specifikke naturlige ingredienser, der kan virke positivt på lige netop din hud, uanset om du har normal, sensitiv, tør, fedtet eller kombineret hud. I så fald er du sikret at få det produkt, der passer allerbedst til din hud, og dette har en stor betydning for både din hud og dit generelle velvære.

Har du hud, der svier eller problemer med uren hud, så kan det rigtige hudplejeprodukt være løsningen på dine problemer. Det handler nemlig om at skabe den rigtige balance i din hud, så den får den rigtige mængde af fugt og rensning.

Naturlige ingredienser er det miljørigtige valg

 

Foruden at de naturlige ingredienser bidrager med positive egenskaber, så er produkter med disse også som oftest mere miljøvenlige. Hvis du er blandt dem, der ønsker at nedsænke dit Co2-udslip, uden at du nødvendigvis skal skære alle dine skønhedsprodukter fra, så kan du undersøge, om der er nogle danske mærker, der bruger ingredienser fra Danmark. Dette kunne fx være blomster og planter, der kan findes i den danske natur, salt fra Læsø eller lignende. På den måde sikrer du dig, at store dele af ingredienserne ikke er blevet fragtet over store afstande med et stort Co2-udslip som konsekvens.

 

Der er rigtig mange gode grund til at vælge hudplejeprodukter med naturlige ingredienser, den vigtigste er uden tvivl, at det er bedre for dig og din krop. Du vil med stor garanti mærke en stor forskel, når du skifter din hudplejeprodukter ud, særligt hvis du har undersøgt din hudtype og plejeprodukterne nøje, så du ved, at du har fundet det rigtige match til netop din hud.