Gravidmassage giver en glad (kommende) mor

Under corona-pandemien har vi i Danmark (og mange andre steder i verden) set et større baby-boom formentlig grundet den ekstra tid vi alle har haft hjemme. Det betyder derfor også, at mange tilbringer deres graviditet netop i eget hjem af frygt for at blive smittet med corona-virus. Dette betyder ligeledes, at mange gravide kvinder bliver sendt tidligt på barsel for at være på den sikre side. Det betyder dog også, at mange gravide kvinder bliver en anelse mere inaktive end tidligere og dermed er i risiko for at udvikle smerter i graviditeten. Her giver vi nogle gode tips til hvorfor gravidmassage vil være en rigtig god ting at overveje.

 

Mere tid = mere tid til at mærke sig selv

 

Selvom de fleste af os formentlig vil mene, at det er en udpræget fordel at have mere tid til sig selv i sin graviditet, så er det faktisk ikke altid en fordel. Ja, man har mere tid til at pleje og passe sig selv, men omvendt har du også mere tid til at mærke sig selv. At man ikke er på arbejde længere betyder nemlig også, at man har færre ting der distraherer en i løbet af hverdagen, og dermed kommer små gener ofte til at føles kraftigere. Hvis dette er tilfældet, anbefaler vi i den grad gravidmassage til at få taget generne inden de opstår. Typiske smerter i forbindelse med graviditet er bækkenløsning, bækkensmerter og hovedpine. Jo før det arbejdes på, jo bedre er udfaldet som regel.

 

Fokus på lindring når kroppen vokser

 

Vi bliver nød til at komme med en skinbarlig sandhed: Du bliver kun større fra nu af og frem til, du skal føde. Og heldigvis for det da! Som en helt naturlig del af kroppens øgede vægt, vil der blive mere og mere pres på kroppens led – især omkring bækkenet. Kroppen er i grove træk direkte designet til dette (ellers ville vi ikke være i stand til at få børn). Dog kan vægtøgningen ske så hurtigt, at det bliver for overbelastende for en del af kroppens strukturer. I disse tilfælde har de brug for aflast, og hvilken bedre måde at gøre det på end ved at give dig selv en god gravidmassage. Med en gravidmassage vil din behandler have fokus på alle de smertefulde områder, så musklerne kan få sig en god omgang lindring, lige dér hvor det føles allerværst.

 

Velvære giver mentalt ro

 

Ved en gravidmassage kommer du helt ned i tempo, hvilket din trængte krop ofte har rigtig godt af. Det giver tit en følelse af velvære i kroppen som er med til at højne koncentrationen af de hormoner der giver ro på og en lavere puls. Derfor sidder man tit tilbage med en følelse af ophøjet ro og afspænding efter en god omgang gravidmassage. Det er vigtigt, at du forklarer din terapeut præcis, hvor du har ondt, og hvor han eller hun skal være ekstra opmærksom. Dette skal gøres for at sikre, at du får en god oplevelse og får maksimal effekt af behandlingen.