Hvor lang tid tager fysioterapibehandling?

Du undrer dig måske over, hvor længe du har brug for fysioterapi for din aktuelle tilstand. Svaret er desværre ikke sort og hvidt. Det afhænger virkelig af den enkelte person og den tilstand, der behandles. I denne blog vil vi undersøge nogle af de faktorer, der kan have indflydelse på, hvor lang tid fysioterapibehandling tager.

Individuelle faktorer 

Hver person er forskellig og vil derfor reagere forskelligt på fysioterapi. Alder, vægt, fitnessniveau, forudgående lidelser osv. kan alle påvirke, hvor hurtigt en person reagerer på fysioterapi.

 

F.eks. kan det tage længere tid for en ældre person med slidgigt at reagere på fysioterapi end for en yngre person med en forstuvet ankel. Det skyldes, at den ældre persons led er degenereret med tiden, og at hans muskler kan være svækket af inaktivitet på grund af smerter. Den yngre persons knogler og muskler er stadig i god form, og derfor heler de hurtigere. Fysioterpeut Aarhus, kan hjælpe dig.

Tilstandsfaktorer 

Nogle tilstande er bare mere komplicerede end andre. En brækket knogle vil normalt tage længere tid at helbrede end en forstrakt muskel. Det skyldes, at det tager længere tid for knogler at vokse sammen igen, end det tager for muskler at reparere sig selv. Desuden er nogle tilstande kroniske, mens andre er akutte. Kroniske tilstande som f.eks. gigt kan kræve måneder eller endda år med fysioterapi, mens akutte tilstande som f.eks. en forstuvning måske kun kræver et par ugers behandling

Behandlingsintensitet 

Hvor ofte du ser din fysioterapeut, spiller også en rolle for, hvor lang tid behandlingen tager. Hvis du kun går til én session om ugen, vil det naturligvis tage længere tid at se resultater, end hvis du går til tre sessioner om ugen. Når det er sagt, bør du heller ikke presse dig selv for hårdt, da du ellers risikerer at skade dig selv yderligere. Arbejd sammen med din fysioterapeut for at finde frem til en behandlingsplan, der er intens nok til at opnå resultater, men ikke så intens, at den gør mere skade end gavn

 

Som du kan se, er der mange faktorer, der kan påvirke, hvor lang tid en fysioterapibehandling tager. Det afhænger virkelig af den enkelte person og den tilstand, der skal behandles. I de fleste tilfælde kan du dog forvente at se en vis forbedring efter et par uger med regelmæssige behandlinger. Husk at arbejde tæt sammen med din fysioterapeut for at finde frem til en behandlingsplan, der passer til dig, og lyt altid til din krop.