Sund opskrift på Butter Chicken

Ligesom Chicken Tikka Masala er Butter Chicken en af ​​de mest populære, sunde karryretter på enhver indisk restaurant rundt om i verden. med de aromatiske gyldne kyllingestykker i en utrolig cremet karrysauce, er denne indiske butter chicken opskrift en af ​​de bedste, du vil prøve! Du vil elske, hvor let den er at lave derhjemme.

En super let indisk butter chicken med fuld aroma, der kan konkurrere med enhver restaurant.

 

Takket være en lækker krydret yoghurtmarinade, får man en mør og saftig kylling, hvilket gør Butter Chicken latterligt let at lave. Karrysaucen er en af de lækreste sauces nogensinde!

 

Jeg ved, at I alle elsker mad med smukke, fyldige smage, men intet slår at sætte sig til bords med en god god karry for at afslutte en stressende dag. Aromaerne alene transporterer dig til en helt anden verden.

 

Det bedste ved en opskrift på indisk butter chicken er ingredienslisten. Hver ingrediens er let at finde hos enhver købmand eller supermarked.

 

Hvorfor kaldes det indisk butter chicken?

 

Indisk butter chicken stammer fra det nordlige Indien i 1948. Skabt af Kundan Lal Gujral bemærker du muligvis, at indisk butter chicken (kendt som murgh makhani – kylling med smør) ligner britisk tikka masala.

 

Tilberedt i en smørsauce med tilsætning af creme giver karrysaucen en silkeagtig, glat og rig tekstur. De fleste restauranter er kendt for at tilføje store mængder smør, hvilket som følge heraf kan få dig til at føle dig oppustet eller decideret syg.

 

Imidlertid fandt vi ud af, under test af opskrifter, at vi foretrækker at starte saucen som Ghee (smeltet smør, eller du kan bruge en kombination af halvt almindeligt smør og halv olie).

 

Tilføjelse af fløde i slutningen af ​​madlavningen giver nok af den fyldighed, du leder efter i en autentisk indisk butter chicken. Vores mindre fedtede version skal skam stadig nok gøre dig mæt og tilfreds.

 

Hvordan laver du hjemmelavet indisk butter chicken

 

En mildere karry sammenlignet med andre indiske karryretter gør Butter Chicken til en favorit blandt familier med små børn. Du kan helt sikkert tilføje så meget eller så lidt chili, som du ønsker. Med andre ord har DU fuldstændig kontrol over, hvor krydret du vil vil lave den.

 

Som nævnt ovenfor starter den saftige og møre, smagsfyldte kylling med en let yoghurtmarinade lavet fra bunden: almindelig yoghurt, frisk hvidløg og ingefær samt nemt-at-finde krydderier.

 

Du kan bruge udbenede kyllingelår eller bryster. Vi foretrækker mørkt kød, men vælg det, du kan lide.

 

Det var lidt omkring hvordan du laver den populære ret indisk butter chicken. Vil du lave noget andet til aftensmad, som ikke indeholder kylling, kan du prøve den klassiske pulled pork. Den er en smule federe i smagen, men stadig utrolig lækker.