Det er aldrig for sent at få sit drømmesmil

Uanset om man er ung eller voksen, kan der være store, personlige usikkerheder og dårligt selvværd forbundet med det at have skæve tænder. Vores ansigt er noget af det første, andre mennesker bemærker, og der kan derfor være en udtalt selvbevidsthed forbundet med måden, man ser ud på.

 

Og de fleste af os ville da nok ønske, at vi fra barnsben havde været udstyret med en perlerække af tænder og et Hollywood-smil, der lyser ethvert lokale op. Men hvad vi ikke fik fra naturens side, kan vi stadig få med en lille smule hjælp fra tandlægen i Sorø.

Få rettet tænder med en usynlig bøjle

Flere og flere voksne vælger at investere i at få det smil og tandsæt, de altid har drømt om. En tandbøjle er nemlig ikke længere et koncept, der er forbeholdt børn og teenagere i deres bedste hormonelle alder, og efterhånden som tandindustrien har udviklet smarte bøjlesystemer, er flere voksne kommet på banen.

 

For det er aldrig for sent at rette sine tænder, og når man investerer i en kosmetisk tandregulering med usynlig bøjle, er det blevet endnu mere overskueligt at få en pæn tandstilling, uden at tiltrække uønsket opmærksomhed fra de gammeldags togskinner.

Gennemsigtig skinne til effektiv tandregulering

Hos Tandplejecentret i Sorø anvender de det populære bøjlesystem, ClearCorret. Systemet er designet med en gennemsigtig skinne, som man skal have på minimum 22 timer i døgnet for at opnå det bedste resultat.

 

Selve processen foregår ved, at man får taget en afstøbning af sin nuværende tandstilling, hvorefter der laves en gradvis reguleringsplan, der er tilpasset ens individuelle ønsker og behov.

 

I et specialudviklet 3D-program kan man se, hvordan bøjlen kommer til at påvirke tandstillingen over tid, samt hvordan ens tænder kommer til at se ud, når behandlingen er overstået.

 

Hvor lang tid behandlingen tager, afhænger af forskellige faktorer, men typisk tager det 3 til 12 måneder, alt efter det ønskede mål.

 

I praksis fungerer ClearCorrect ved, at man hver uge skifter sin skinne til den næste størrelse, så tænderne lige så stille reguleres uge for uge. Cirka hver sjette uge skal man til kontrol hos tandlægen, som her også vil udlevere skinnerne til de næste seks uger frem.

 

Når man er færdig med behandlingen, og ens tænder endelig sidder, som man altid har drømt om, vil man få udleveret en form for natskinne. Denne bør man sove med hver nat for at sikre, at den nye tandstilling bliver holdt på plads.

 

Undersøgelser viser nemlig, at tænder har en tendens til gradvist at søge tilbage til deres udgangsposition. Natskinnen er derfor din personlige garanti for, at dit smil og tænder bliver ved at være lige så flot, som da du forlod tandlægen efter sidste behandling med ClearCorrect.