Bløde sokker giver øget velvære

Hvis du er som jeg, har du aldrig skænket dine sokker en tanke. Det gælder faktisk for langt de fleste danskere, at sokker er noget man ikke gør sig de store overvejelser om. Dette kan man ikke fortænke folk, men i denne artikel vil jeg alligevel komme med argumenter for, hvorfor det kan betale sig at købe ordentlige sokker og dermed behandle dine fødder med den respekt, de fortjener. Det er trods alt dine fødder som skal bære dig gennem livet – og det er altså ikke nogen kort eller let rejse.

Bambus sokker er en gave til dine fødder

Noget af det seneste der er sket på markedet for sokker, er at det nu er blevet muligt at lave bambus sokker i en ordentlig kvalitet, hvor de rent faktisk kan bruges flere gange uden at gå til. Det var nemlig sådan, at da de første sokker i bambus fibre kom frem, var de af en særligt dårlig kvalitet. Man var simpelthen ikke blevet dygtig nok til at producere en bambus pulp, som egnede sig til tekstilproduktion. Dette er der heldigvis lavet om på sidenhen.

Nu kan man købe mange forskellige slags sokker, lavet af bambus fibre, og kvaliteten er ganske god. Men det er nu ikke kvaliteten, det her skal omhandle. Det er derimod den komfort, du vil opleve med bambus fibre på dine fødder. Sokker, der er lavet af bambus, har nemlig nogle helt særlige evner, som giver en lang række fordele sammenlignet med sokker, lavet af bomuld.

De mange fordele ved bambus sokker

Lad mig først slå fast: Nej, bambussokker er ikke blot et slagstrick. Der ér tale om en mindre revolution på sokkefronten. Når først du prøver et par bambus sokker for første gang, og de altså er lavet i en ordentlig kvalitet, mærker du straks forskellen. Du mærker at dine fødder føles ventilerede, kølige, at de ikke bliver ”klamme” efter en lang dag, at de virker mere friske og generelt bare føles bedre. Ja, der er mange fordele ved at klæde dine fødder i bambus fibre.

Når dette er sagt, er det også vigtigt for mig at understrege at helt almindelige sokker til mænd, der eks. kan være lavet i bomuld, sagtens kan være ganske gode. Faktisk kan bomuldssokker stort set være lige så bløde som bambussokker. Jeg har selv et par gode tennissokker som er lige så bløde som nogle bambussokker.

Dertil kommer, at bambussokker har en tendens til at være mere sårbare ift. forkert pleje og vask. Her holder bomuldssokker til flere tæsk, så at sige. Du kan altså smide dine bomuldssokker i vaskemaskinen og tørretumbleren og ikke tænke videre over, hvor meget varme de får. Gør du dette med bambus sokker, vil du opleve at bambus fibrene mister deres egenskaber og ender med at være en dårligere sok, end det er tilfældet med bomuldssokkerne.