Hvordan passer man bedst muligt på ens hud?

Uanset hvilken type hud du har, så er det vigtigt, at du tager godt hånd om den. Din hud er nemlig dit største organ, og når den dagligt udsættes for vind, vejr, forurening, gnidninger fra tøjet og lignede, er det vigtigt, at du beskytter den på bedst muligt vis, så den også kan beskytte dig.

 

Der er mange måder, hvorpå man kan passe bedst muligt på sin hud. Man kan bl.a. undgå et hyppigt indtag af alkohol samt rygning, der er med til at dehydrere huden og ælde den hurtigere end det egentlig er meningen.

Hvis du ønsker at beskytte din hud, skal du bl.a. sørge for at få rigeligt med væske såsom vand. Og derudover er det vigtigt med den helt rigtige ansigtspleje, håndpleje og kropspleje, der skaber forudsætningen for, at din hud har de allerbedste forhold. Har du særlig fokus på huden i dit ansigt, så er det endvidere vigtigt, at du husker at rense dit ansigt gerne hver morgen og aften. På den måde giver du din hud alt det, den har brug for i løbet af dagen.

 

Du renser dit ansigt om aftenen for at fjerne make-up samt skidt og snavs. Men mange ved ikke, at det også er vigtigt at rense huden i ansigtet om morgenen. Her har din hud nemlig udskilt en masse stoffer og bakterier, som sætter sig i dit pudebetræk. Her vil du nat efter nat ligge dit ansigt, der igen udskiller flere affaldsstoffer. Derfor er det også en god idé at rense huden om morgenen, hvis du vil give den de optimale forhold.

 

Husk altid at vælge den hudpleje, der passer bedst til din hudtype.

 

 

Der findes mange forskellige hudtyper, hvilken er din?

 

Overordnet set snakker man om, at der er fem forskellige hudtyper. Du kan læse, hvordan man kan kende forskel på de forskellige hudtyper her, så du forhåbentlig kan finde den ansigtspleje, der passer bedst til netop din hudtype.

 

Den normale hud er den mest almindelige, her vil din hud kunne bruge det meste form for hudpleje, og du vil derfor blot skulle vælge den, der opfylder flest mulige af dine krav.

 

Har du tør hud, har din hud svært ved at opretholde en god fugtbalance og din hud kan både føles og synes en smule mat. Når du har en tør hud, kræver det naturligvis, at man finder en creme der imødekommer den manglende fugtbalance, så du giver din hud, hvad den mangler.

 

Den sensitive hud er mere sart og følsom end de andre hudtyper. Derfor vil du som oftest ikke kunne bruge alle creme, da nogle kan fremkalde kløen og svien i huden, fx hvis cremen indeholder parfume eller andre midler.

 

Den fedtet hud skyldes en øget produktion af talg i huden. Denne hud vil ofte fremstå skinnende, og vil som oftest være i områderne ved panden og næsen. Har du en fedtet hud, vil du måske opleve, at du oftere får urenheder i huden.

 

Den kombineret hud er den mest almindelige hud, hvor man eksempelvis har en normal hud i store dele af ansigtet, men visse zoner såsom T-zonen vil kunne kategoriseres som værende fedtet hud. Denne hud er sværere at finde den perfekte dagcreme til, men har du en normal hud nogle steder og en fedtet, tør eller sensitiv hud andre steder, så kan du med fordel vælge en creme, der er målrettet efter T-zonens behov.