Er det tid til togskinner?

Togskinner, eller en tandbøjle med elastikker er bare så nedern at skulle gå med. Det er dog stadigvæk den mest brugte udgave i hele landet. Tandregulering er ikke kun for unge mennesker i 8- 9- 10 klasse, det er også for voksne som har fået skæve tænder i løbet af livet.

Mange unge kommer til at gå med tand skinner i et stykke tid, for at rette op på skæve eller for tætte tænder. Det gør måltider til en spændende affære. For hvor meget sidder nu fast i de skide togskinner og holdt de små elastikker til motionen? Rigtig mange af os har haft fornøjelsen af tand rettende skinner.

Der er kommet flere modeller på markedet. Hos Østerbro tandlægecenter bruger vi en usynlig skinne, kaldet Invisalign. Alt efter hvad du skal have gjort ved dine tænder, laver en specialist din bøjle så den passer præcist til dig. Det er faktisk de samme specialister der laver gebis til dine bedsteforældre. Fun fact.

Usynlig bøjle – Invisalign

Den er støbt i et stykke, ser det ud til og skal sættes ned eller op over dine tænder, så den kan presse dem på plads, lidt efter lidt. Det er aldrig behageligt at gå med tand bøjle, men når det er overstået og du har et flot smil at præsenterer til verden, så er det alt tiden og pinen værd.

Den usynlige bøjle gør det lidt nemmere at rende rundt med togskinner og tandreguleringen er ligeså god som med togskinner. Faktisk kan du også få usynlige togskinner. Det giver 3 muligheder for et flot smil og priserne varier også.

Den enkleste er Invisalign skinner som er lidt gebis agtig, da du kan tage den helt ud og rengører den. Det kan du ikke med de synlige og usynlige togskinner, her kommer en grundig tandbørstning til sin ret.

Hos Østerbro tandlægecenter har du alle 3 muligheder og går du i skole, får du behandlingen gratis igennem kommunen. Du skal dog søge om det, eller dine forældre skal.

Tandregulering for voksne

Som voksen vil du typisk få lavet tandregulering med den usynlige Invisalign skinne, da den gør det nemt at holde din mundhygiejne. Hvilke grunde kan der være som voksen, for at få en tandregulering. Du kan have været involveret i en ulykke, haft en sygdom i tandkødet eller andre hændelser som ændrer på dine tænder placering.

En Invisalign skinne hjælper mod skæve tænder, store mellemrum, for tætte tænder, tænder som står lidt hulter til bulter og så er det smertefrit. Du kan spise og drikke hvad du har lyst til, du tager bare tandbøjlen ud inden måltidet. Du kan se forbedringerne for hver uge der går, det er så den fede del af at få en tandregulering.

Om du har en bevilling eller ej, tag kontakt til Østerbro tandlægeCenter og få en snak om dine muligheder, både for en tand skinne og med økonomien.