Gode ideer til maden nytårsaften

Nytårsaften er en sjov fest, hvor man tager afsked med det forgangne år og byder det kommende år velkommen med et overdådigt festfyrværkeri. Normalt arrangeres der en middag med familie og venner. Med god planlægning, en sjov og elegant dekoration og en fest med fyrværkeri bagefter, er succesen garantæret.

Hvis det denne gang er din tur til at være vært for nytårsaften, vil disse tips være interessante for dig!

Det bedste og mest praktiske er at planlægge alt på forhånd: middagen, festen, indretningen og fyrværkerishowet. Du skal udforme menuen og købe ind i forvejen. Det er aldrig en god idé at haste i sidste øjeblik.

På årets sidste aften skal maden være udsøgt, lækker og nem, hvis du har lidt tid. Det kræver en menu med sans for detaljerne. Velkomstdrinks, forret, hovedret, dessert, kransekage og gode drikkevarer er minimumskravene.

En af de vigtigste retter er hovedretten, så det er nødvendigt at bruge lidt mere tid på denne ret, uden at det går ud over de andre retter. Nogle gange kan det være svært at finde den perfekte ret, der falder i alles smag.

Nogle eksempler på hovedretter som du helt sikkert får succes med er kalvebrisler, stegt torsk, oksemørbrad i ovn eller lam. Har du vegetargæster på besøg er tagliatelle med aubergine en lækker og nem ret eller den populær vegetarlasagne er også et hit.

Til dessert kan du lade fantasien få frit løb og servere alt fra is til hjemmelavet citronfromage, men du kan ikke undvære den traditionelle danske kransekage. Kransekagen kan pyntes med nytårspynt, flag eller andet godt, så det bliver ekstra festlig.

Du har nu hovedret, dessert og kransekage klar, men det er også rart at byde dine gæster velkommen med en velkomstdrink. Og det er tradition i mange hjem at skåle en ekstra gang med bobler til Dronnings nytårstale.

Festen er i gang, musikken spiller op til dans og snakken går livligt til med venner og familie. Et af de grundlæggende elementer til en god fest er musikken. Vælg på forhånd den playliste, du vil lytte til, som kan indeholde julesange, afslappet musik til middagen og mere livlige sange til festen. Måske er nogle gæster endda villige til at bidrage til feststemningen på et tidspunkt ved at spille klaver eller guitar. Prøv også at tænke på det bedste sted til dansegulvet, så gæsterne har nok plads til at danse og have det sjovt hele natten.

Det eneste, der er tilbage at gøre nu, er at sætte prikken over i’et med et spektakulær fyrværkeri for at fejre begyndelsen af det nye år med de bedste ønsker.

Sikkerheden skal være helt i top, da vi som regel selv gerne vil skyde vores eget fyrværkeri af ude i haven eller på gaden. Vi skal nødig ødelægge en hyggeligt og festlig aften med et uheld i det nye år.

Når du bruger fyrværkeri, skal du altid huske at have en brandslukker eller en vandslange i nærheden i tilfælde af brand. Beskyt øjnene. Og hold godt opsyn med børnene.

 

Godt Nytår!