Hvad er kevlar, og hvad bruges det til i 2022?

Hvis ikke du førhen har stiftet bekendtskab med materialet, kevlar, kan du finde meget mere information her og blive klogere på, hvad begrebet dækker over, samt hvad det bruges til i 2022.

Hvad er kevlar? 

Kevlar er et utroligt stærkt plastmateriale. Normaltvist bruges materialet i blandt andet skud- og stiksikreveste, hvilket fortæller noget om materialets stærke holdbarhed og kvalitet. Materialets styrke skyldes, at kevlar er opbygget af flere lag af vævet fibre. Der findes mange gode eksempler på, hvorfor kevlar er et godt og slidstærkt materiale at anvende. Læs hvad der er godt ved kevlar her – og få øjnene op for de mange fordele.

Vidste du?

  1. Vidste du i øvrigt, at kevlar er 5 gange stærkere end stål! Det er helt vildt – og fortæller meget om hvor stærkt et materiale, vi har med at gøre.
  2. Vidste du, at kevlar endda kan holde til voldsomme udsving i temperaturen. Materialet er så stærkt, at det kan holde temperaturen helt ned til omkring minus 196 grader. Det er helt unikt og særligt kendetegnende ved netop dette materiale. Desuden skulle kevlar være endnu stærkere, når materialet udsættes for disse absurd lave temperaturer.

Hvad er godt ved kevlar?

Der er mange gode ting forbundet ved kevlar. Det siger næsten sig selv, at materialets styrke og ikke mindst ydeevne er i særklasse. Mangler du et materiale, der kan modstå og holde til et stort pres, finder du her det helt rette materiale, der opfylder alle kriterier for dette.

Idet kevlar kan modstå en stor mængde energi, som blandt andet ses i forbindelse med eksempelvis knivstik og skudepisoder, er materialet særligt velegnet til dette. Det skyldes, at det tætte væv, som ses i kevlar, kræver en større udladning af energi for at adskille fibrene. Kevlar er derfor særdeles effektivt til at beskytte.

Kevlar kan med andre ord bruges til mange forskellige ting, men er særdeles velegnet til at beskytte både mennesker og ting mod episoder med kniv eller pistol, som ovenstående afsnit nævner.

Hvad er godt ved kevlar?

Selvom kevlar er et stærkt materiale, er vægten forholdsvis lav. Det betyder også, at materialet er let at have med at gøre – hvilket er en stor fordel. Derudover kan kevlar ikke smelte, hvilket er ulige øvrige typer af plastik, som alle har tendens til at smelte. Det gør derfor også, at du skal tage færre hensyn, når du arbejder med kevlar. Det giver dig friere tøjler til både håndtering og brug.