Must haves til smoothies

Om du nyder en smoothie om morgenen eller til frokost, eller endda som snack eller dessert, så er de en god måde hvorpå du sikrer dig en sund og nærende kost fyldt med frugt og grønt, men alt afhængig af hvilke ingredienser du bruger, kan en smoothie hurtig blive kaloriefyldt og fyldt med sukker. Den sundeste måde at nyde en smoothie på, er ved at lave den selv, så du selv kan bestemme hvad der skal i. En god smoothie er fyldt med protein og fiber for at hjælpe dig med dine antioxidanter, vitaminer og mineraler.

At tilføje protein i din smoothie er en essentiel ting i en god smoothie. Proteiner hjælper dig med at føle dig mæt, og der er mange måder at tilføje proteiner på uden at bruge protein pulver. Nogle af de ingredienser du kan bruge er, neutral yoghurt, mælk, kefir, tofu, peanut butter, mandelsmør, soyadrik, mandeldrik eller linser.

En smoothie er dog ikke fuldendt uden en masse lækre frugter, og næsten alle frugter er gode i en smoothie. Du kan bruge alt fra friske frugter til frosne eller frugt på dåse – vær dog opmærksom på at frugt på dåse kan indeholde tilsat sukker. En god måde at sikre sig helt frisk frugt, er at fryse det ned forinden, så det også fungerer som isterninger og så får du også en dejlig lækker kold smoothie. Nogle af de fantastiske superfrugter er, blåbær, jordbær, mango, ananas, fersken, banan, æble melon og kirsebær.

Nu har du tilføjet protein og frugt, nu mangler vi nogle lækre grønsager. Her kan du ligesom med frugten bruge både frosne og friske grønsager. Det er vigtigt at have grønt i sin smoothie, fordi det giver os alt det frugten, ikke kan. Nogle gode ideer til grønt i din smoothie er, gulerødder, kål, spinat, avokado, agurk, blomkål og græskar.

Nu er vi næsten i mål med at lave den perfekte smoothie, men her til sidst kan vi lige lege lidt med forskellige smagsnuancer og andre former for ernæringsskønheder. Noget du kan putte i din smoothie for at tilføje det ekstra boost er, Chia frø, havregryn, krydderier som kanel eller ingefær, vanilje ekstrakt, kokosvand eller usødet kakao pulver.

Så skal det hele bare blendes og her er det vigtigt at du vælger en blender af god kvalitet, så du er sikker på at du kan få blendet det hele. Det ville være en god ide at vælge en blender, som kan holde til at knuse is, da en almindelig blender kan bukke under på presset af din frosne frugt eller grønt.

Når du så har blended din smoothie og skal have den med på farten, kan vi anbefale en termoflaske fra Yummii Yummii. Ikke nok med at den holder din smoothie dejlig kold og frisk hele dagen, men Yummii Yummii støtter også fattige børn i afrika, med at uddele termoflaske, som kan holde deres væsker kolde og sørge for at børnene ikke bliver dehydreret.