Pollensæson står for døren – En alternativ behandlingsform af allergi

Hvis du er pollenallergiker, ser du næppe lige så meget frem mod lysere tid som resten af befolkningen gør. Lysere tider betyder, at pollensæsonen snart vil stå i fuldt flor, og du får brug for en masse lommetørklæder.

Mange tyr til medicin for at håndtere de irriterende symptomer, men vidste du, at der er andre muligheder? Prøv akupunktur Aalborg.

Akupunktur kan hjælpe

Det kan lyde sært, men akupunktur kan faktisk være en alternativ behandling af allergi. Hvis du starter behandlingen, før pollensæsonen går i gang, kan det sænke behovet for medicin og lette dine symptomer.

Er det lige så effektivt som medicin?

Akupunktur kan for nogle personer virke lige så godt som medicin. Det afhænger af, hvor voldsom en allergi du lider af, men dette påvirker ofte blot, hvor mange behandlinger, der vil være brug for. Jo værre dine symptomer er, jo flere behandlinger vil du have brug for.

Virker det mod astma?

Akupunktur er en af de behandlinger, som WHO anbefaler mod astma, så lider du af astma, er det bestemt et forsøg værd.

Hvorfor virker det?

De seneste år og årtier er der blevet forsket mere og mere i alternativ medicin. Akupunktur er et af områderne, der er blevet undersøgt nærmere, og det lader til, at behandlingsformen blandt andet kan regulere immunsystemet.

Det er immunsystemet, der sætter gang i dine allergier, da det overreagerer på pollen – og andre irritationer for den sags skyld. Det lader dermed til, at du gennem akupunktur kan skabe en form for nulstilling eller balance i dit immunsystem, så det ikke overreagerer i samme omfang, som du tidligere har oplevet.

Du behøver ikke vælge det ene eller andet

Alternativ medicin behøver ikke betyde, at du skal holde dig fra traditionel medicin. Det vigtigste er, at du bruger en behandlingsplan, der virker for dig. Rådfør dig eventuelt med din læge om, hvad der vil være bedst, og start forsigtigt ud.

Du kan eventuelt fortsætte med din medicin under de første akupunkturbehandlinger, så du undgår symptomer og så trappe ud af medicinen i takt med behandlingerne. På den måde kan du langsomt mærke efter, om behandlingen virker for dig eller ej.

Akupunktur virker for mange, men vi er alle forskellige. Giv det et forsøg. Med al sandsynlighed vil du hurtigt opleve en forbedring.