Hvordan undgår du skimmelsvamp?

Skimmelsvamp har en hel del negative konsekvenser for dig og dine omgivelser. Det kan både havde betydning for dine luftveje, immunsystem, hud og humør. Der er dog flere steder hvor du kan finde frem til skimmelsvamp information, hvis du er i tvivl om det kunne være relevant at vide mere om i dit tilfælde. Til trods for at det måske ikke er til at se, kan du have skimmelsvamp i hjemmet  Der kan være tale om bitte små sporer der kan sidder mere eller mindre hvor som helst i dit hjem og kaldes skimmelsvamp. Derfor er der kun gode grunde til at få testet dit hjem, for en sikkerheds skyld så ikke skimmelsvamp i hjemmet vil få negative konsekvenser for dig og din familie.

Skimmelsvamp skader blandt andet når det kommer i kontakt med din hud

Skimmelsvamp er skadeligt for dit helbred, både når det befinder sig som små svampesporer i luften og indåndes når du trækker vejret, men også når der kommer i kontakt med din hud. Her er det ikke tilstrækkeligt med hudpleje og diverse cremer på huden, hvis ud gerne vil undgå en påvirkning af skimmelsvamp, ligesom du sikkert heller ikke har lyst til at rende rundt med en filstreringsmaske for mund og næse når du render rundt i dit eget hjem. Derfor bør du sikre dig at der ikke er skimmelsvamp til stede i dit hjem og eventuelt sørger for at få det fjernet helt og aldeles, så ikke du skal bekymre om den negative påvirkning det kan medføre.

Det er hverken dyrt eller besværligt at få testet dit hjem for skimmelsvamp

Det er slet ikke dyrt og ej heller besværligt, at få oplysning omkring dit hjem i forhold til skimmelsvamp. Der er ingenting der skal sendes til et laboratorium for analyse og du får muligheden for et svar mere eller mindre med det samme. Med en tilsendt vatpind kan du selv pode de steder du mistænker for skimmelsvamp, proppe den i den medfølgende væske og det svar der kommer frem derefter, fortæller om der er skimmelsvamp til stede og i så fald også hvor stor en koncentration der er. Hvis du ønsker at teste for skimmelsvamp i luften, er det også muligt at få tilsendt en test, der dog skal sendes retur til analyse. Således kan du være sikker på om der er skimmelsvamp tilstede i dit hjem.