Teambuilding der forøger virksomhedens ansattes sundhed og velvære

På en arbejdsplads er det vigtigt at der er et godt og sundt arbejdsmiljø, der sikrer at glæden ved at gå på arbejde er høj, og at produktiviteten er i top. Der findes ikke mange ting til at forbedre arbejdsmiljøet, end sunde og glade medarbejdere, og derfor kan der være god grund til at man som virksomhed vil gøre noget ekstra for sine ansatte.

Noget af det bedste man kan gøre for at øge virksomhedens ansattes sundhed og velvære på arbejdspladsen, er ved at benytte sig af god gammeldags teambuilding. Teambuilding kan tage form af mange forskellige aktiviteter, og i denne artikel har vi fokus på en form for teambuilding der kan være medvirkende til at forøge sundhed og velvære hos virksomhedens ansatte.

I det følgende kan du nemlig læse om nogle bestemte typer behandlingsformer, som både kan være sjove at prøve af sammen som virksomhed, og som samtidig kommer med en masse positive effekter.

Cryosauna

En cryosauna er en speciel form for sauna, hvor man behandles ved ekstreme kuldegrader. De fleste kender til fænomenet med at vinterbade, og cryosauna bygger på de præcis samme principper. Kulden for blodet til at trække ind mod kroppens kerne, hvorefter kroppen under opvarmningen får blodet til at løbe rundt i kroppen igen.

Det har den effekt at kroppen foretager en filtrering af affaldsstofferne i blodet, som herefter sendes ud med helt frisk næring og energi til kroppen, hvilken har en lang række positive effekter, såsom forbedret restitution, antiinflammatorisk effekt, samt have en positiv effekt på stress.

Cryosauna er altså velegnet til at give fornyet energi, og virker positivt mod stressfyldte arbejdsdage. Og så kan det i øvrigt også være ret sjovt at se hvordan sine medarbejdere reagerer på behandlingen, når de først oplever kuldegraderne komme i kontakt med kroppen.

Infrarød sauna

En infrarød sauna er en anden form for sauna, hvor man i stedet for en opvarmning med kul, eller nedfrysning med kuldegrader, bliver behandlet med infrarød stråling. Den infrarøde stråling går helt ind på celleniveau og opvarmer kroppen, hvilket har en positiv effekt på både filtreringen af affaldsstoffer, men også på muskelspændinger og smerter.

Dette skyldes at når den infrarøde stråling varmer kroppen op, så bliver kroppen i bedre stand til at slappe af. Derved foregår der en effektiv smertelindring af ømme og spændte muskler. Den infrarøde sauna er derfor et oplagt valgt til arbejdspladser hvor man sidder meget i samme stilling, eller hvor man arbejder med stor fysisk belastning.

Alt afhængig af hvor stor en kapacitet den infrarøde sauna kan håndtere, kan man nyde denne oplevelse i samvær med sine medarbejdere. Som standard kan man påregne at man kan være fire til fem personer af gangen, men forhør dig hos din lokale forhandler inden du booker tid til behandling i en infrarød sauna.