Hvorfor træning er godt for dig

Vi ved alle sammen efterhånden, at træning er enormt vigtigt. Men det kan måske være lidt mere svært at svare på spørgsmålet om hvorfor træning er vigtigt for os. Derfor har vi lavet denne artikel, som kan hjælpe dig med at få svar på hvorfor træning er godt for dig, samt hvorfor du bør gå op i at få trænet på fast basis.

 

  1. Muskelmasse og forbrænding

 

Først og fremmest er træning enormt vigtigt i forhold til at vedligeholde og at opbygge ens muskelmasse. Det betyder ikke, at man bliver kæmpestor og kommer til at ligne Arnold, men at ens muskler bliver stærkere og dermed bedre kan håndtere hverdagen. Når du gør dette, så øger du automatisk også din forbrænding, hvilket hjælper dig med at vedligeholde din vægt og er generelt sundt for kroppen.

 

  1. Forbedret søvn

 

Udover det, så er træning også med til at forbedre din søvnkvalitet. Søvn er ekstremt vigtigt for os af mange forskellige grunde. Det hjælper hjernen med at lagre minder i hukommelsen, at blive frisk til næste dag, mindske risikoen for sygdomme og meget mere. Træning kan drastisk forbedre din søvn, så derfor er det endnu en god grund til at træne.

 

  1. Kan reducere stress

 

Udover det, så er det efterhånden også blevet bevist, at træning reducerer stress. Når du træner, så udskiller kroppen nemlig endorfiner, som er kroppens “lykke-hormoner”. Endorfiner får os til at føle os godt tilpas, forbedre vores humør og energi, samt reducerer stress. Det er måske også en af grundene til, at selv de mest travle mennesker i verdenen typisk stadig tager sig tiden til at træne.

 

  1. Booster din selvtillid

 

Der er naturligvis heller ikke nogen tvivl om, at træning kan være med til at booste din selvtillid. Når du træner får du også en krop der ser bedre ud og mange der døjer med dårligt selvværd gør det, fordi de ikke er tilfredse med deres kroppe og fysiske udseende.

 

Hvis du har problemer med dit selvværd, så kan det også være en god ide at tale med en psykolog. Uanset hvordan din krop ser ud, så er det vigtigt at du ikke lader den påvirke dit selvværd. Hvis du f.eks. bor i Horsens, så kan det være en meget god ide at søge efter en psykolog Horsens og finde en at snakke med om dit dårlige selvværd, da det virkelig kan hjælpe med din livskvalitet.