Er legetøj sundt?

Det korte svar på dette spørgsmål er et klart og rungende ja. Selvfølgelig er legetøj sundt for dit barn og dets udvikling. De fleste forældre kan nikke genkendende til at tiden går alt for stærkt. Det er generelt fordi de små er i så stor en udvikling hele tiden at der hele tiden sker noget nyt. Dagene bliver derfor ikke alt for lange og trivielle, ihvertfald ikke hele tiden. Vi lære hele tiden at vi skal understøtte vores børn i deres udvikling og det gør de fleste også. Alligevel vil du opleve at dit barn kan ting eller siger ting, hvor du vil stå med den tanke om – hvordan gjorde du lige det? eller – hvor har du lært det henne?

Dit barn er i konstant udvikling – specielt leg kan være med til at lærer dit barn om en masse

Dit barn er hele tiden i udvikling og det vil spejle sig i dig, i ting de ser på fjernsynet og i andre børn. Derfor kan du ikke have fuld påvirkning på, hvordan de bliver eller hvad de skal lærer. Men det er også via leg, at de små udvikler sig. For eksempel når de leger mor, far og børn. Dette er en måde, hvorpå de små lærer om og udforsker relationer, og hvordan man agerer overfor hinaden. Det er også en måde, hvorpå de lærer om ansvar som for eksempel at lave mad, putte børnene eller give dem et bad. Legetøj er dermed super sundt for dit barn og det er ikke kun relationsmæssigt og ansvarsmæssigt. Det kan nemlig også være med til at styrke dine børns retorik og motorik. Der er mange måder, hvorpå at legetøjet kan være sundt for dit barn, og det er ikke kun det pædagogiske korrekte der er godt nok.

Kombinering af teori og praksis – fantasi udvikling

Der er mange måder, hvorpå leg kan være en god ting for dit barns udvikling og derfor er det ikke altid den pædagogiske vej, der er den rigtige vej. Du kan også få legetøj, som falder ind under dit barns interesse område, uanset om det er for eksempel er fra et spil eller måske fra fjernsynet. På den måde vil dit barns fantasi komme i udvikling, og lærer derfor at forbinde teori med praksis. Tænk over det, det du har læst eller hørt og før det ud i livet.