Vildmarksbad – Terapeutisk Afslapning med fordele

Hvis du er en af de mange danskere, som har overvejet at anskaffe et vildmarkbad, så kan du med fordel læse med her. En tur i vildmarksbadet giver ikke kun hyggelige stunder, der er også flere sundhedsmæssige plusser for dig og din krop, som du får med på vejen.

Når hverdagenes jag og stress rammer, så bliver vi alle presset på mange forskellige fronter. Nogle bøvler med søvnen, andre med kæmper med tør hud eller spændingssmerter. En tur i vildmarksbadets varme vand kan gøre underværker.

Afstressende

Er du ramt af stress eller angst, så vil et langt bad, måske endda med massage fra karrets dysser, være med til at få din krop til at slappe af. Du kan selvfølgelig med fordel tage en ven eller veninde med i karret og dele den gode oplevelse, og i samme omgang få talt om det der presser dig i hverdagen.

God søvn

De fleste ved søvn er vigtigt, men hvad gør du når du ikke kan sove? Nogle tyer til medicin mens andre holder sig til honning og mælk. Men noget af det bedste du kan gøre for dig selv, er at tage et godt varmt bad ca. halvanden time før du skal sove. Det varme bad hæver din kropstemperatur og gør det lettere for dig at falde i søvn.

Nu kunne du måske fristes til at tænke at bruseren jo kan klare dette og at et kar til at bade i er overkill, men hvis du ikke kan sove, så kan det godt være du vil overveje en ekstra gang om du kan slappe af i strålen fra bruseren eller om der skal badekar eller vildmarksbad til.

Godt for huden?

Vores hud har brug for flere forskellige ting til at holde sig sund. Søvn og afstresning og utroligt vigtigt da netop disse to ting er med til at forælde din hud. Når du stiger ned i det varme vand og slapper af, så øges dit blodomløb til huden, hvor næringsstoffer og ilt herved kan give dig en sund og frisk hud.

Spændingshovedpine

Når man er besværet af spændinger i kroppen og ikke får slappet nok af, så øger man også chancerne for at få spændingshovedpine samt migræne. Den afslappende tur i karret kan reducere spændingshovedpinen og være særligt godt hvis man fx har tilstoppet næse eller irriterede luftveje.

Jamen – et vildmarksbad er da dyrt

Når vi taler pris på vildmarksbade, er der mange faktorer at tage med i beregningen. Hvis du allerede har prøvet at købe at billigt oppusteligt kar, så er du nok ikke i tvivl om at det er billigt ved indkøb – men dyrt i strøm. Det er dog ikke en dårlig idé at starte småt med et kar, man kan puste op, men oplevelsen er ikke helt det samme som at sidde i et vildmarksbad med glasfiberindsats.

Prisen på et rimeligt vildmarksbad starter ved ca. 10.000kr og kan efter både størrelse og type komme op på over 100.000kr.