Få hjælp til en afhængighed eller et misbrug

I dag er kokain en verdensomspændende forretning. Brugere omfatter alle aldre, beskæftigelser og økonomiske lag, selv skolebørn helt ned til otte år.

 

Kokain er desværre blevet et almindelig syn i det danske natteliv og alt for lidt kender til alle de negative konsekvenser der kan være ved brug af kokain. Et kokainmisbrug kan hurtigt og nemt føre til dødsfald. Det kan faktisk ske den allerførste gang man sniffer det!

 

Når man først er begyndt at indtage stoffet, er det for rigtig mange næsten umuligt at slippe fri af trangen til stoffet. Det føles for mange som både en fysisk og psykisk besættelse.

 

Tegn på misbrug og afhængighed

 

Dette er en liste over symptomer og tegn på et kokainmisbrug eller afhængighed.

 

Hos personer med misbrug – afhængighed af kokain vil man ofte opleve at:

 

  • De lyver om deres kokainmisbrug overfor familie og mange gange også venner.
  • Have et hemmeligt liv, en anden side af sig selv, som kun andre venner med kokainmisbrug kender til.
  • Gøre ting og opføre sig anderledes under indtagelsen af kokain, som for eksempel utroskab, skænderier, blive hurtig hidsig, slagsmål, brudte aftaler m.m.
  • Blandingsmisbrug – Drikker ofte store mængder alkohol i forbindelse med indtagelsen af kokain.
  • Svært ved at overholde aftaler og passe de daglige gøremål en eller flere dage efter indtagelse af kokain.
  • Trang til stoffer – kokain bliver nærmest uimodståelig og der kan stort set ikke festes uden brug af kokain.
  • Opleve at man gentagne gange prøver at skære ned eller sige stop/stoppe uden held.
  • Bruge andre stoffer eller alkohol til at dæmpe effekten fra kokainen, når man f.eks. skal sove eller bruge andre stoffer, alkohol mod abstinenser/bivirkninger.
  • Oplever ubehagelige følelser dagen derpå som f.eks. nedtrykthed, depressions agtige tilstande, irritation, dårligsamvittighed, frygt, angst og andre ubehagelige følelser. Dette skyldes at man får et kæmpe boost af dopamin ved indtagelse og denne kokain påvirkning gør at man bliver nedtrykt når stoffer ikke længere virker.

 

Få professionel hjælp med det samme

 

Et misbrug af kokain vil aldrig gå over af sig selv og professionel hjælp i form af behandling og rådgivning vil altid være det bedste. Det er stort set umuligt at komme ud af et misbrug alene og det går aldrig over af sig selv.

 

I Danmark kan man få hjælp til et misbrugsproblem gennem egen læge og der findes også flere forskellige misbrugscentre som kan hjælpe. Hvis man får hjælp gennem det offentlige, vil man typisk blive tilbudt hjælp i form af ugentlige samtaler.

 

Andre vælger også den private behandling hvor man som ofte får en mere intens og derved kortere behandling med flere muligheder.  F.eks. som her, hvor man er i behandling ca. 12 timer om ugen i kun 6-7 uger. Alt behandling ligger udenfor normal arbejdstid og man kan være 100% anonym samtidig med at man er i behandling.

 

En intensiv behandling vil som ofte give en langt bedre behandlingsprognose.

 

Det vigtigste er at få hjælp, når man opdager at man har et misbrug. Det er aldrig en skam at finde ud af at man har et misbrug.

 

Det er en skam hvis man ikke gør noget ved det!