Hvad er en kaffeløsning?

For de uindviede lyder ordet ”kaffeløsning” måske noget henad den så berømte ”dialogkaffe”, som er noget forskellige parter kan invitere hinanden til, når de er rygende uenige, men ønsker en dialog. Holder vi os i dén boldgade, så kunne en kaffeløsning passende være et møde mellem, til eksempel, en russisk leder af en art og så resten af verden. For en god kop kaffe kan da løse mange ting.

I virkeligheden er en kaffeløsning langt mere fredeligt og endog lidt kedeligt. Det handler nemlig om, hvilken form for kaffemaskine en virksomhed byder dens ansatte. Og nu er det ikke for at drage paralleller til en vis, stædig russer, men enkelte chefer kan godt have en tendens til at være lidt for meget diktator lige på dette område.

Hvilken kaffe byder du dine medarbejdere?

Kaffe på en arbejdsplads gør mange ting. Det er det første du bliver tilbudt til jobsamtaler, det er oftest udgangspunktet for en dialog, og det er tit ved kaffemaskinen der lige er plads til en hurtig snak, inden arbejdet genoptages.

At rejse sig fra sin plads, for at hente en kop kaffe, kan i det hele taget være et tiltrængt afbræk og en behagelig pause fra arbejdet. Det kan være en god mental pause, og kaffen kan fungere som dagens lille belønning, og et boost til effektiviteten.

Derfor er det heller ikke uden betydning, hvilken kaffe dine medarbejdere tilbydes på arbejdspladsen. For det første er det vigtigt at lytte til dem, hvis de ikke er tilfredse med den nuværende kaffeløsning, og for det andet er det vigtigt at du overhovedet tilbyder dem kaffe, for at holde arbejdsglæden oppe.

Hvilken kaffeløsning skal jeg så vælge?

Der er ikke nogen løsning, der er bedre end andre, men som sagt er det vigtigt at lytte til dine medarbejderes behov. En fuldautomatisk espressomaskine er selvfølgelig altid en luksus på en arbejdsplads, men måske er det slet ikke nødvendigt at bruge halvdelen af virksomhedens budget på kaffe. Der findes nemlig mange kaffedrikkere, som ikke ønsker andet end en simpel kop sort filterkaffe, og så er en macchiato på havremælk altså ikke lige sagen.

Så derfor: Spørg dine ansatte. Er de ligeglade, så forkæl dig selv med lige den kaffeløsning, du selv altid har drømt om. Ville du engang være barista? Så er det bare med at købe den dyreste, fineste espressomaskine du kan finde, og brygge nogle solide kopper kaffe til alle.