Kropsterapi – En alternativ behandlingsform med flere fordele

Kropsterapi er en terapi, hvor kroppen er i fokus. Her fokuseres der på at genskabe kontakt til kroppen.  Mange mennesker hviler i dag ikke i deres krop, men i deres hoved. Før i tiden,  hvilede de fleste mennesker sig langt mere i deres krop, og ikke så meget i deres hovede. Verdenen har ændret sig meget de seneste 100 år, og som resultat af dette bruger mange mennesker tid i hovedet. Det betyder dog ikke at det er det rigtige at gøre. Selvom man i dag står med langt flere beslutninger, og flere plusser og minusser, som hovedet skal gøre op, så er det ikke ensbetydende med at man skal miste fokuset med sig selv. Faktisk, så kan det have flere konsekvenser hvis man ikke har kontakt til sin krop.  Kropsterapi mener at kroppen er lige så vigtig at have kontakt med som det er at have kontakt med hovedet.

Hvilke symptomer findes der hos mennesker som ikke har særlig god kontakt med sin krop?

Et symptom på at man ikke har særlig god kontakt med sig selv, kan være at man har svært ved at trække vejret. har man ikke særlig god forbindelse med sin mave og sine lunger, så kan det være at man slet ikke ved man trækker vejret forkert. Det kan være at der i stedet for dybe vejrtrækninger kun opstår tynde vejrtrækninger. Det lyder ikke som meget, men sådanne korrektioner, kan gøre alverden for ens evne til at være afslappet i sin hverdag.

Hvad går kropsterapi ud på?

Kropsterapi kan gøre mange ting. Mest af alt handler det om at finde sig selv. Mange mennesker er gået igennem forskellige ting, som kan få en til at leve inde i hovedet, og kropsterapi er en rejse ind i sig selv for at generobre fokuset mod sin egen krop, og på den måde leve mere i harmoni med ens egen krop.

Hvad kan kropsterapi ellers bruges til?

Ved at studere kroppen, har man med kropsterapi fundet frem til forskellige metoder hvorpå man igennem kropsterapi kan forberede kroppen på nye udfordringer. Skal man lave store skift i livet, med andre typer af vaner, eller leve på en ny måde, så kan man med kropsterapi give kroppe et forspring til dette ved at korrigere på kroppen specifikke steder. Det kan også bare være at man skal blive bedre til at tage beslutninger. Her kan kropsterapi også gøre en forskel for personen.
Hvordan fungerer kropsterapi? Gennem en kropsterapeut, som fx. https://huskdigselv.dk/, så kan man danne sit eget personlige forløb, og blive klogere på sin egen krop. Med en guide, er det nemmere at finde ind til sig selv, men det skal ikke stoppe en fra at prøve at starte med at give mere fokus til sin krop, hvis ikke man vil booke en session.