Stressfri morgener med en perfekt brygget kop kaffe

For mange danskere er morgenkaffen en ufravigelig del af morgenrutinen, men en del af dem tror fejlagtigt, at det er nødvendigt at vælge mellem god kaffe og hurtig kaffe. Du kan nemlig sagtens få begge dele – og nej, svaret er ikke instantkaffe.

 

Prøv at forestille dig, at du kan ligge inde i din seng og sætte kaffemaskinen til at brygge en helt perfekt Latte Macchiato, som du kender den fra caféerne. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. En Siemens espressomaskine er en fuldautomatisk espressomaskine, der klarer hele kaffebrygningen for dig. Den maler bønnerne, så de har den helt rigtige finhed, tilsætter vand ved korrekt temperatur og tryk samt skummer mælken, og resultatet er perfekt kaffe hver gang.

 

Vil du hellere brygge espresso som en vaskeægte barista, skal du i stedet investere i en semiautomatisk espressomaskine. Her har Profitec nogle af de bedste, der findes på markedet. Den manuelle espressomaskine giver dig fuld kontrol over alle byggeprocessens elementer, men det kræver også lidt mere øvelse at ramme plet med brygningen.

 

Du vil også opleve et behov for at investere i yderligere hjemmebarista-tilbehør for at mestre den semi-automatiske espressomaskine fuldt ud. Et absolut musthave er en god espressokværn, der kan male helt fint espressokaffe – formalingsgraden skal nemlig (også) være rigtig for at få det bedste kafferesultat.

 

For at få mest ud af din espressomaskine skal du selvfølgelig bruge gode kaffebønner. Det er oplagt at se mod espressoens hjemland, Italien, når du er på jagt efter de bedste bønner til din kaffe. Lavazza er stolte af at være “Italy’s Favorite Coffee” – og hvis italienerne er tilfredse med kaffebønnerne, er det et kvalitetsstempel i sig selv.

 

Uanset, om du har en espressomaskine eller ej, bør du altid bruge friskmalede hele kaffebønner for at få den mest smagfulde og aromatiske kaffe.