Vælg den rette tandtekniker når du skal have tandprotese

Tænder er en utrolig vigtig del af vores udseende og de har stor betydning for vores selvværd og vores ansigtsmimik. Har du mistet alle eller nogle af dine tænder, så har du garanteret også mærket den skam, der kan være forbundet med det.

Der er dog ingen grund til at skamme sig over at have mistet nogle tænder. Det er meget naturligt, at det er noget der sker med alderen. Heldigvis findes der noget du kan gøre ved det. Selvfølgelig er det mest ideelt, hvis du kan lave nogle forebyggende behandlinger, men har du allerede mistet nogle eller alle tænder, så frygt ikke. Med en tandprotese kan du nemlig få et flot og fuldent smil igen.

 

Hvad er en tandprotese?

Hvad er en tandprotese så? Kort fortalt er det nogle falske tænder, som kan erstatte nogle af de tænder du har mistet. Der findes dog flere forskellige former for tandproteser:

  • Helprotese: Har du mistet alle dine tænder i enten over- eller undermund, så kan du få en helprotese som erstatning for de mistede tænder.
  • Delprotese: Hvis du kun mangler nogle af dine tænder, så kan en delprotese være aktuel. En delprotese støtter på dine egne tænder, hvilket også gør, at du bevarer dine tænders særegnede karakteristika.
  • Fastsiddende tandprotese: Hvor helprotesen og delprotesen kan tages ud, så vil en fastsiddende tandprotese sidde fast. Hvis du f.eks. er bange for, at din protese falder ud i løber af dagen, så kan en fastsiddende tandprotese være en god løsning for dig, selvom det er lidt dyrere.
  • Kunstige tænder og gebis: Egentlig er det bare andre ord for forskellige former for tandproteser, som du også kan få.

 

Vælg den rigtige tandlæge.

Når du skal have lavet en protese, ligegyldigt hvilken slags, så er det enormt vigtigt, at du finder en dygtig og kompetent tandlæge og tandtekniker. At lave en god protese er nemlig et håndværk der kræver utrolig stor viden og dygtighed. En protese er heller ikke billig, hvorfor standarden selvfølgelig skal være i orden.

En dårligt lavet tandprotese kan også gøre ondt at bruge. Det er utrolig vigtigt, at en tandprotese, ligegyldigt om det er en helprotese, en delprotese eller en fastsiddende tandprotese, sidder godt og ikke skaber gener. Protesen skal tilpasses din munds, resterende tænders og gummers form, så du ikke får sår eller mærker af at bruge den. Ideelt skal du slet ikke kunne mærke protesen.