Kend dine smerter

Sponsoreret indhold

Smerter kommer i mange former og størrelser. Nogle er længerevarende, og andre er der kun ganske kort. Nogle smerter er farlige, og andre er bare et lille slag. Det handler om at kende dine smerter, ikke kun for dit helbreds skyld, men faktisk også for dit udseende. Rigtig mange ved ikke, at længerevarende smerter, som plager os hver dag, faktisk har sine præg på vores udseende. Vi kommer automatisk til at se mere trætte og brugte ud, end hvis vi havde fri bevægelighed uden smerter.

Som sagt er der rigtig mange smerter, og nogle af dem er desværre farlige eller i hvert fald nogle, som skal tjekkes. Derfor er det altså vigtigt, at du får viden om smerter, da dette kan spare dig for rigtig mange ubehagelige skavanker.

For at komme tilbage til, at smerter faktisk kan have et præg på vores udseende, er det som sagt fordi, de kan gøre, at vi ser mere trætte ud. Nogle lidt længerevarende konsekvenser ved smerter er som et eksempel ansigtsrynker. Hvis du lider meget af migræne, eller bare generelt har mange smerter i hovedet, kan det faktisk skabe rynker i ansigtet, fordi man får tendens til at knibe øjnene meget sammen.

Man kan måske argumentere for, at smertes indvirkning på udseendet ikke er af den største betydning, og at det er mere smerten i sig selv, som betyder noget. Det er også ganske rigtigt, i hvert fald på en måde. Hvis det er en smerte, som du bare ikke kan holde ud, vil smerten selvfølgelig have alt fokus, og dit primære mål vil være at få smerten væk. Hvis det derimod er en lidt mindre smerte, som faktisk bare er irriterende, er det her, man kan overveje dens indvirkning på udstråling og udseende.

Grib ind, før det er for sent

Det vigtigste, når det kommer til smerter, er, at du griber ind, hvis du synes, noget føles unormalt. Endda også, hvis det er en længerevarende smerte, som i sig selv egentlig føles meget normal, for i nogle tilfælde kan vi ikke selv mærke, hvor alvorlig en smerte er, og derfor skal vi bruge en fagperson til at tjekke os.

Denne tekst er ikke til for, at du skal være bange for hver evigt eneste lille smerte, du får. Det er ganske normalt at have hovedpine eller at have ondt i kroppen, efter du har rørt dig. Det vigtigste er bare, at du lærer dine smerter at kende og lærer at kende forskel på, hvornår det er alvor, og hvornår det er normalt. Det kan være lettere sagt end gjort, men det bedste, du kan gøre, er at lytte til din egen krop. Den skal nemlig nok advare dig i de fleste tilfælde, hvis der er noget galt.