Sådan slipper du af med tandlægeskræk

De fleste mennesker kender til fænomenet tandlægeskræk, og rigtigt mange døjer selv med det i deres hverdag. Selvom den menneskelige fornuft siger os, at der intet farligt er i en tur til tandlægen, og at det med sikkerhed kun vil gavne vores tænder, har vi alligevel en tendens til at blive bange og tænke irrationelt. Frygten for tandlæger bunder ikke nødvendigvis i ens egne behandlinger, men i stedet i diverse forskellige skrækhistorier og frygten for, hvad der kan ske i stolen. Læs med her og få tips og tricks til hvordan du slipper af med tandlægeskræk.

Anerkend din tandlægeskræk

Ønsker du at slippe af med din tandlægeskræk, skal du først og fremmest anderkende, at den er der. Ved at gøre din tandlægeskræk til et tabu, giver du den mere magt end den egentligt har, og du vil opleve, at din skræk bliver værre og værre. Vi som mennesker kan ikke bestemme hvilke forbiere vi har, men vi kan arbejde med dem og gøre dem mindre. Undgår du bevist en masse tandlægetider og behandlinger, er du altså nødt til at kigge ind ad og anderkende, at det er grundet din tandlægeskræk og ikke grundet dårlig økonomi eller andet. Kun ved at anderkende problemet, kan du løse det og arbejde praktisk med det!

Vælg en tandlæge der er specialist i patienter med tandlægeskræk

Du tror det måske ikke, men du kan sagtens finde en tandlæge, der er specialist i patienter med tandlægeskræk – især hvis du er bosæt i eller nær hovedstaden. Når det kommer til tandlægeklinikker, er det ikke kun den faglige viden og kvalifikationer, det handler om. Det handler også om personlig kemi og tryghed. Det er vigtigt, at du trods til tandlægeskræk, føler dig tryg og tilpas i tandlægestolen. Det er ikke blot din tandlæges opgave at fikse og ordne dine tænder, men det er også din tandlæges opgave at skabe tryghed og en afslappende atmosfære, der gør, at du føler dig tilpas ved situationen. Ønsker du at finde den helt rigtige tandlæge, der specialiserer sig i patienter med tandlægeskræk, kan du kontakte diverse forskellige klinikker eller søge dig frem til det på nettet.

Tag noget beroligende inden din behandling

Er der intet af overstående, der virker, kan du som sidste udvej tage noget beroligende inden din behandling hos tandlægen. Selvom de fleste tandlæger vil mene, at medicin ikke er nødvendigt, når det kommer til forebyggelse af tandlægeskræk, så kan det være en god ide for dig, der har meget svært ved at finde ro og tryghed i tandlægestolen. Du kan vælge selv at investere i noget beroligende, men du kan også spørge din tandlæge til råds. Er du meget nervøs, bekymret og bange, vil de fleste tandlæger automatisk tilbyde dig noget beroligende inden din behandling.

Ønsker du at undgå alle former for medicin, men stadig gerne vil beroliges, kan du prøve med en varm kop urtete kort inden din behandling. Der er mange muligheder, når det kommer til behandlingen af tandlægeskræk!