Cykling er godt for både sind og krop  

Cykling bliver mere og mere populært blandt danskerne. Mange bruger cyklen til hverdag, som transportmiddel mellem hjem og arbejde, og hjem og skole. Andre bruger deres cykel som udgangspunkt for motion eller konkurrence på både landeveje og i skoven. Cyklen er god for både dit sind og din krop, og du kan bruge den både til det ene og det andet. Der er masser af cykler at vælge fra, så alle kan komme ud og køre, og alle kan finde noget for lige netop deres smag. Her er både racercykler, mountainbikes, citybikes og klassiske dame- og herrecykler. Nogle modeller er mere sporty end andre, men fælles for dem alle, er at du får god motion og frisk luft. Begge dele giver dig overskud både i hverdagen og i fritiden.

 

En god cykel er kendetegnet af et let stel og solide komponenter. Der er store prisforskelle på de billige og de dyre modeller, men som motionist behøver du ikke gå så meget op i at udstyret er det rigtige. Her kan du finde glimrende cykler til motion og hverdag fra cirka 4000 kr. og opefter. Hvis du er på udkig efter en racercykel eller en mountainbike, er prisen dog normalt højere.

 

På en cykel får du god motion, uanset om du kører for træningens skyld, eller bare bruger cyklen til transport. Trådet på en cykel er desuden en hel del mere skånsomt for kroppen, end f.eks. en løbetur. Dine led bliver belastet mindre, og hvis cyklen er indstillet rigtigt, slipper du helt for ubehag, selvom du er ude på en længere cykeltur.

 

Mange danskere bruger cykler i hverdagen som transportmiddel til arbejde eller skole. For mange er det måske overvældende at skulle cykle 5 km eller mere til og fra, men så snart du har været i gang i et par uger, har du fuldstændig vænnet dig til det. Du vil her kunne mærke at din form hurtigt forbedres, og at du føler dig mere frisk både på og uden for job. Selvom du ikke har cyklet meget før, vil du hurtigt vænne dig til oplevelsen, og i sidste ende helt sikkert begynde at nyde cykelturen til arbejde eller skole.

 

Cyklen er i mange tilfælde det mest effektive transportmiddel. Særligt i byområder med myldretrafik, lyskryds og snævre veje er cyklen hurtig, og i mange tilfælde faktisk hurtigere end f.eks. bilen eller den offentlige transport. På cykel holder du aldrig i kø, og du kan nemt navigere rundt på veje og cykelstier, uden om den tætte bil transport. Med cyklen er du desuden også miljøvenlig. Det eneste brændstof en cykel skal bruge, er dig.

 

Du kan finde cykler hos forhandlere over hele landet. Her finder du cykler til ethvert behov og i enhver prisklasse, så der er noget for alle. Hvis du ikke er helt inde i cykel-verdenen, kan det være en idé at besøge en fysisk butik med et stort udvalg af cykler. Her har du mulighed for at både se og prøve de mange forskellige modeller. Ekspedienter kan helt sikkert også hjælpe dig med at finde den helt rigtige model. Så kan du komme ud og cykle, både til hverdag og motion, og gøre både dig selv og miljøet en stor tjeneste.