Styrk dit helbred med en tur i infrarød sauna

En tur i en infrarød sauna kan have en lang række fysiske og mentale fordele, som tilsammen kan være med til at forbedre og styrke ens helbred. I denne artikel vil vi nærmere beskrive nogle af de fordele man kan opnå ved at få behandling i en infrarød sauna, så læs med her og bliv klogere på hvordan en infrarød sauna virker, og hvem der har gavn af behandlingen.

Hvad er en infrarød sauna

En infrarød sauna er som navnet antyder en sauna, som i modsætning til en almindelig gammeldags varm sauna, ikke behandler ved at varme luften op, og derved opvarme udefra, men som i stedet opvarmer indefra. Dette foregår ved at man i sauna bliver behandlet med infrarød stråling, som trænger dybt ind i kroppen igennem muskler og væv, og derved varme kroppen helt igennem indefra.

Hvordan virker den infrarøde stråling

Den infrarøde stråling virker ved at den trænger ind i kroppen, hvor den opvarmer kroppen helt ned på celleniveau. På den måde optimeres kroppen evne til at afgifte sig selv, hvilket er med til at øge kroppens evne til at restituere, i det kroppen får nemmere ved at skille sig af med giftstoffer. Dette er med til at styrke ens helbred betragteligt, da kroppen har nemmere ved at skille sig af med skadelige stoffer.

Derudover øges også kroppens stofskifte og forbrænding, noget som er en klar fordel hvis man er inde i et forløb hvor det gælder om at tabe vægt. Faktisk kan man ved hjælp af de rigtige indstillinger på saunaen tabe helt op mod 600-800 kalorier på en enkelt behandling.

Endeligt er der også mange der opnår en terapeutisk behandling, i det behandlingen foregår i et stille og kontrolleret miljø, hvilket får kroppen til at slappe helt af. Dette kan afhjælpe stress symptomer såsom muskelspændinger, og kan være med til at give en fornyet friskhed og energi.

Hvem kan med fordel få behandling i en infrarød sauna

Enhver der oplever muskelsmerter, spændinger, stress, eller som gerne vil opnå vægttab, eller generelt velvære, kan med fordel benytte sig af behandling i en infrarød sauna. Hvor ofte man vil have behov for behandlinger varierer meget fra person til person, men et godt estimat at gå ud fra er to gange om ugen, med behandling af op til 45 minutters varighed.

Har man pacemaker, eller er man i behandling med blodfortyndende medicin, bør du rådføre dig med din egen læge først. Anbefalingen er dertil at man afholder sig fra at gå i infrarød sauna hvis man er gravid, ammende eller bruger kobberspiral.

Hvor kan man få behandling i en infrarød sauna

Behandlingen foregår som oftest på en wellness klinik, som har lokalerne til at have saunaen stående. Disse klinikker findes over hele landet, og i sær i de større byer. For at finde din lokale behandler med infrarød stråling og infrarød sauna kan du foretage en simpel søgning på internettet, hvorefter der bør dukke en masse brugbare resultater op i dit lokal- eller nærområde.