Pas godt på din krop med et aktivt job som fitnessinstruktør

Dette indhold er sponsoreret.

At passe godt på sig selv, handler ikke kun om det mentale. Det handler nemlig i ligeså høj grad om den fysiske sundhed. I dag oplever mange danskere, at de skal sidde foran en computerskærm mange timer dagligt. Det kan give fysiske udfordringer, og derfor vælger nogle at supplere deres uddannelse med en mere aktiv mulighed.

Her kan du læse mere om, hvordan du kan blive mere aktiv og samtidig være på arbejde, hvis du uddanner dig som fitnessinstruktør.

Hvordan uddanner man sig?

Hvis du gerne vil være fitnessinstruktør, kan du gøre det på forskellige måder. Det mest oplagte valg er at tage fitness instruktør uddannelsen, hvor du bliver grundigt lært op i både sportens kunst og coaching af de personer, der er med på dine fitnesshold.

Derudover kan du, gennem forskellige fitnesscentre, blive uddannet som fitnessinstruktør. Her vælger du typisk en bestemt gren, som du bevæger dig ud af, og du kan basere din vej på din personlige interesse for sporten. Det vil ofte resultere i, at din uddannelse sker med henblik på, at du skal varetage nogle hold i dit lokale fitnesscenter, når du er færdiguddannet.

Det laver en fitnessinstruktør

At blive fitnessinstruktør handler om meget andet end blot at vise sit ansigt til holdtimer. Du skal nemlig være godt forberedt, idet du står for hele undervisningen i den session, som holdet tager. Det vil også sige, at der er brug for forberedelse inden en holdtime, hvor du sammensætter et godt og alsidigt program, som alle kan være med til.

Derudover bliver nogle fitnessinstruktører også personlige trænere. Her bliver du uddannet til at hjælpe enkeltpersoner med at opnå deres mål i fitnesscentret med alt fra vægttab til øget muskelmasse eller træning til konkurrencer. Det kan være en god måde at supplere sin uddannelse på, hvis du gerne vil arbejde endnu mere med træning.

Derfor er fitnessinstruktør et sundt job for dig

Når du vælger at blive fitnessinstruktør, hjælper du ikke kun andre med at holde sig i form. Du deltager selv aktivt i holdtimerne, og det betyder for dig, at du ligeledes kan holde kroppen i gang og sikre regelmæssig træning for dig selv, samtidig med at du er på arbejde.

Derudover vil miljøet det pågældende sted være en motivationsfaktor for mange. Idet du vil omgås med andre medarbejdere, der også arbejder med træning, vil det hjælpe med at motivere dig til at holde kroppen i gang.

Sørger du for at holde kroppen i gang i mange år, vil det få en positiv betydning for dit helbred. Det mindsker risikoen kroniske sygdomme, hjælper kroppen med at holde sig i gang, og så vil mange typisk få et godt og langt liv, hvis kroppen får den rette pleje både mentalt og fysisk.